Desperado

2019.dec.06.
Írta: Adri123 Szólj hozzá!

Visszahúz a család?

A mai téma egy személyes tapasztalat következtében fogalmazódott meg bennem.

Amikor kicsi voltam, úgy voltam a dolgokkal, hogy amit én eltervezek az életemmel kapcsolatban, az biztos úgy is lesz. De akkor még nem tudtam, hogy ez közel sem ennyire egyszerű. Azóta megtapasztaltam, hogy mindig vannak kissebb nagyobb nehézségek és bizony nem szabad attól megijedni, ha az élet olyan helyzeteket hoz, ami számunka nagyon váratlan. Én középiskola után egy grafika okj-re mentem. Viszont a második év elején bizonyos okokból fel kellett függesztenem a tanulói jogviszonyomat. Közben pedig arra is rájöttem, hogy amúgy én nem a grafikával szeretnék foglalkozni, hanem pszichológiát akarok tanulni. A családom ezt a hirtelen váltást és a suli szüneteltetését először kicsit tragédiaként élte meg szerintem, de egy hosszú beszélgetés után ezt megértették. Kivéve apukámat. Aki telefonban vágta a fejemhez hogy Ő már pontosan ismer (úgy, hogy szüetésem óta sosem volt mellettem, a válás előtt és utána sem) és tudja hogy úgysem csinálom végig mert nem lesz soha elég kitartásom, másrészt azért sem mert én nem vagyok oda elég okos és elég jó. Nagyon sok ilyen vágott még a fejemhez. Szerintem nem kell mondanom hogy ez mennyire rosszul esett. 
Először borzalmasan elkeseredtem és nagyon fájt. Majd amikor összeszedtem magamat, úgy döntöttem nekem itt és ennyi elég a folyamatos becsmérlésből amit gyerekkorom óta kell hallgatnom. Sose volt mellettem és sose számíthattam rá, csak a leépítő szavakat kaptam mindig is amit nem kötelességem elvilseni. Igenis meg fogom csinálni, minden nap órákat készülök az emelt töri érettségire (mert kötelező egy emelt, ami nekem még hiányzik) és igenis meg fogom csinálni. Senkinek sincs joga lerobolni az önbecsülésünket és azt éreztetni velünk, hogy sosem lehetünk azok, akik igazán lenni akarunk, még egy családtagnak sincs jogosultsága erre. Nem kötelező senkinek részt vennie az életemben, azt pedig főleg nem hagyom, hogy valaki így visszafogjon.

 

Olajos lemosó teszt

Most a KOSÉ COSMEPORT SOFTYMO SPEEDY CLEANSING OIL-ról szeretném nektek leírni a személyes tapasztalataimat. 

Én először olajos lemosót akkor használtam, amikor áttértem a koreai arcápolásra és az eddigi tapasztalataim után valószínűleg ez az arcápolási rutinom továbbra is egy szerves része marad. 

De akkor térünk is rá az említett arclemosóra. 
Én öt csillagból négyet adnék neki. 
Ami mellette szól: 

  • illatanyag mentes
  • az összetevői szépek 
  • gyengéden tisztít
  • nem szárítja ki a bőrömet
  • minden bőrtípusra megfelelő

Viszont azt vettem észre, hogy a szemhélytussal és a szempillaspiállal már kicsit nehezebben birkózik meg. Jobban át kell vele dörzsölni a szememet, amit nem feltétlenül kedvelek. Szóval általában még az ott maradt sminket át kell még törölnöm egy kis micellás vízzel. 
Összességében szerintem érdemes kipróbálni, én nem bántam meg. De mivel szeretek új termékeket is letesztelni, a következő ádlozat már egy másik lemosó lesz.

Készítettem néhány képet is, hogy miként távolítja el egy sima hétköznapi rúzst a kezemről. Majd az utolsó képen maga a szóban forgó termék látható. 

img_5320.JPG

img_5329.JPG

img_5332.JPG

kose-cosmeport-softymo-speedy-cleansing-oil-ujs-300-300.png

Akiről érdemes példát venni

Ma egy olyan ember történetét szeretném veletek megosztani, akire én igazán felnézek és rengeteg erőt merítettem belőle. Ez a személy nem más mint Buster Douglas.

Ő egy amerikai profi boxoló. Mielőtt azt hinnéd ez a cikk nem neked szól, olvass csak tovább. Ez a történet nem csak azoknak jelenthet pozitív példát akik valamilyen küzdősportot vagy harcművészetet űznek. 
Buster Douglas verte meg először Mike Tysont, de ez közel sem ment könnyen. Az első körben Tyson földre küldte Őt, a gong mentette csak meg. Azt tudni kellett, hogy akit Mike Tyson földre küldött az ott is maradt, úgy ment vissza a ringbe, hogy most megfogta, elkapta, nyerni fog, az egész világ elkönyvelte hogy vége van. Majd kiütötte a nagy Tysont. Mindenki végtelenül meg volt lepődve, senki sem hitt a szemének. Megkérdezték tőle hogy mi történt és elmesélte, hogy a mérkőzés előtt pár nappal, meghalt az édesanyja, aki mindenkinek azt mesélte. hogy a fia nyerni fog. Ott akkor eldönthette. hogy meghal az anyukájával vagy elkezd harcolni. Nagyobb volt a miértje mint a fájdalma és nyert. 
A Te miértednek is sokkal nagyobbnak kell lenni mint annak a kiütésnek ami még mindig benned van. Az élet téged is oda fog szorítani a kötélhez, ahogy Buster Douglast is, de ha könnyű lenne akkor mindenki meg tudná csinálni.
És amikor az élet próbára tesz, azt akarom hogy azt tedd amit Buster Douglas: Ő pedig elkezdett küzdeni!

Ne vedd túl komolyan

Régen sokszor görcsöltem elég sok mindenen, sokszor olyan dolgokon, amiket nem tudtam befolyásolni, amik csak külső tényezők voltak, olyan körülmények amikre nem volt hatásom. Stresszeltem, apró dolgokra ugrottam és sokszor olyan emberekkel voltam ingerül akik semmit sem tehettek arról hogy én épp rossz hangulatban voltam. Egy idő után észrevettem magamat. Megálltam egy percre és elcsodálkoztam a viselkedésemen. Mi történt azzal a régen olyan boldog lánnyal? Én nem ez vagyok! Alapjáraton senki sem úgy születik hogy stresszes és ingerülten ugrik mindenre, Te sem, kedves olvasó. 
Lehet, hogy a körülményeinket nem mindig befolyásolhatjuk, de azt, hogy mi hogyan állunk hozzá, azt igen! Nagy a dugó és el fogsz késni egy nagyon fontos megbeszélésről? Legalább ugyan úgy közlekedik az a busz, villamos vagy akármi amivel el kell oda jutnod. Sokáig vannak óráid és ez teljesen lefáraszt? Legalább lehetőséged van tanulni és fejlődni, méghozzá abban amit te választasz. Elhagyott egy igaznak hitt barát? Legalább eggyel kevesebb negatív, mérgező kapcsolat az életedben. 
Az egész tőled függ, hogy te hogyan fogod fel, hogy mennyire veszed komolyan. Hagyod hogy a sok apróság őrületbe kergessen vagy próbálod a jó oldalát nézni?
Ahogy az egyik kedvenc magyar íróm írta az egyik könyvében: Az élet egy játék és azt játszani kell.
Nem szabad túl komolyan venned. Ne úgy tekints a mindennapi feladataidra mint egy kötelező házi feladatra, hanem mint egy örömmel elvégzett szorgalmi feladatra. Játszd az életet! 

 

Egy kis motiváció

Mi az ami Téged megállít? Fáradtság vagy nincs elég energiád? A pénz hiánya? Sokáig tart a munka? Nem! Az egyetlen ami megállít a céljaid elérésében az Te magad vagy. 

Elmesélek nektek egy történetet, a saját történetemet. Pár évvel ezelőtt, csak egy törékeny és visszahúzódó lány voltam. Már gyerekkorom óta küzdősportolni akartam, először a szüleim nem engedték, azzal a címszóval hogy ez túl fiús, biztos nem fogsz ilyet csinálni, inkább táncolj. Ki is próbáltam több táncot is, sőt sok más sportot is. Végig azon voltam hogy megtaláljam azt a sportot ami igazán szeretek, amit szívvel lélekkel csinálok és nem fáradtság, másrészt pedig tartozni akartam valahova, egy csapathoz. 
Ahogy telt az idő én egyre idősebb lettem és már nem kellett a szüleim beleegyezése abba hogy kipróbáljam a küzdősprtokat. Elmondtam a barátaimnak az ötletet és mindenki kinevetett, azt mondták mit akarok én egy ilyen sporttól, nevetséges vagyok, a saját anyám azt mondta hogy neki mindegy, majd úgyis megunom ezt is. Majd találtam is egy taekwondo csapatot a kisvárosban ahol éltem. Nagyon izgultam az első edzés előtt, többször megfordult a fejemben hogy inkább el se megyek, főleg hogy nem kísért el senki, csak egymagamban vágtam neki. Az volt bennem hogy mit fognak majd gondolni rólam, odaállít egy vézna "kislány", tényleg nevetséges vagyok. Majd megvolt az első edzés. Az izomzatom kb a nullán lehetett szóval másnap járni is alig bírtam az izomláztól, komolyan úgy mozogtam mint egy mozgássérült. De én akkor ott az első edzésen olyan szerelmes lettem, hatalmas mosollyal jöttem ki onnan. Az izmaim, főleg a lábamon be is gyulladtak a hirtelen megerőltetéstől, de akkor még nem értettem nagyon a dologhoz és annyira nem is érdekelt mert szerelmes voltam, alig vártam a következő edzést. 
Teltek az évek és én még mindig nem hagytam abba, a szüleim többször próbáltak lebeszélni a dologról, de nem hagytam abba. Jöttek az övvizsgák és egyre feljebb értem a ranglétrán, míg végül lehagytam mindenkit, még azokat a középkorú férfiakat is akik sokkal régebb óta edzettek ott mint én. Így én lettem a legmagasabb övű a csapatban. Ezután azok az emberek akik kinevettek mind elismertek és gratuláltak, a szüleim pedig elkezdtek támogatni. Majd eljött az a nap amikor már én segítettem a többieknek felkészülni a vizsgákra. Engem pedig minden vizsgán kiemeltek, többször duplát is ugrottam az övfokozatok között ( egy övvizsgán általában mindenki a következő fokozatú övért vizsgázik és azt is kapja meg, viszont ha valaki nagyon jól teljesít akkor megelőlegezik neki az azutánit is, szóval duplát ugrik). Mondanom sem kell hogy senki sem gondolta volna ezt rólam. 
Egy napon beszélgettem az edzőmmel és elmesélte nekem hogy amikor először elmentem edzésre, ami már több éve volt, először azt se gondolta volna hogy a következő edzésre elmegyek egyáltalán, mert egy béna, vékony kislány voltam, fel se figyelt rám mert úgy volt vele úgyis kihullok (mert nagyon sok az olyan aki csak komolytalanul elmegy egy edzésre és soha többé nem látjuk). Aztán teltek az edzések és én rendszeresen ott voltam mindig és meglátta hogy ez a véremben van. Azt mondta hogy odamentem egy félős kislányként és most egy erős nő áll vele szembe, sose gondolta volna hogy pár év alatt mindenkit lehagyok és én leszek a legmagasabb övű a csapatban. Miből lesz a cserebogár. Majd hozzátette hogy milyen büszke rám és hogy mindenkinek elmeséli a történetemet és azt hogy mire is vagyok képes. Borzasztóan jól estek a szavai, különösen hogy mára Ő egy nagyon fontos ember lett az életemben, szinte mintha az Apám lenne. Rengeteget tanultam tőle, nagyon sok mindenre megtanított és megmutatta, hogy mire vagyok képes. Olyan dolgokat hozott ki belőlem, amire életemben nem gondoltam hogy én képes leszek és rengeteget tett azért hogy ma az az ember legyek aki ezért pedig nem lehetek elég hálás. Hálás vagyok azért is hogy megtalálhattam azt a csapatot akihez most tartozok, mára már a második családommá váltak és nagyon szerencsésnek tekintem magamat amiért megismerhettem őket. 
Persze, nekem is voltak nehéz napok vagy időszakok, amikor semmi erőm nem volt még elmenni edzeni egyet este. Volt hogy borzasztóan összetörték a szívemet de csak azért is elmentem az aznapi edzésre, egyrészt azért is mert arra a másfél órára minden eltűnt a külvilágból, csak én voltam és a csapattársaim a teremben, semmi más nem számított, csak ami akkor és ott történt. Akármi probléma volt, legyen az családi vagy szerelmi vagy tényleg akármi, az segített a leginkább hogy elmehettem edzésre és kiadhattam magamból mindent. Sokszor volt hogy edzés végén lelkiztünk kicsit az edzőmmel és ő még akkor is felkapart a földről ha a legrosszabb passzban is voltam. 
Már túl vagyok nagyon sok vizsgán és egy nemzetközi bajnokságon is, de még messze a cél és sok minden áll előttem, de úgy gondolom a történetem jó példa lehet mindazoknak akik félnek elindulni, akik nem hisznek magukban vagy bárkinek akinek egy kis motivációra van szüksége. 

Kívánom mindenkinek hogy meg tudja találni azt a sportot vagy hobbit amibe ennyire szerelmes lehet és azt a csapatot ami a második családja lehet és amikor köztük van akkor kicsit haza is tér. Mert a családot nem a vér határozza meg, hanem az, hogy ki nyújtja feléd a kezét, amikor a legnagyobb szükséged van rá. 

Egy szóval, köszönöm! 

(Kép a nemzetközi bajnokságról)

Primer és a karikák

Sajnos nekem elég karikásak a szemeim. Egyrészt mert nagyon vékony a bőröm és a lila erek jobban látszanak, erre rátesz még az egy lapáttal, hogy elég fehér is vagyok, télen pedig különösen kifakulok, harmadrészt pedig ez örökletes is.

Szóval nekem mindig nagy kérdés volt hogy hogyan tudnám a legjobban elfedni azokat a fránya karikákat úgy, hogy az tartós is maradjon. Sok primer között nézelődtem. Végül erre L'Oreal Paris darabra esett a választásom. Minden primer között ez a lazac szín az, ami kifejezetten a sötét árnyalatokat fedi a bőrön. 

Én általában ezt úgy használom, hogy miután megvolt a megfelelő hidratálás, utána viszek fel ebből keveset a szemem alá. Mivel elég folyékony az állaga és jól pigmentált ezért nem szükséges sok belőle. Majd ezt tapicskoló mozdulatokkal elegyengetem. Utána jöhet az alapozó és néha teszek egy pici korrektort rá, mostanában viszont nem sűrűn szoktam. DE ha korrektor akkor Catrice Liquid Camouflage. 

Ebből biztosan ismeritek a tégelyes változatot is. Viszont nekem az nem nagyon a kedvencem, mert a pár óra elteltével a szemem alatti apró ráncokba eléggé bele tud ülni a bőröm pedig kifejezetten csúnyának és száraznak néz ki tőle, így én ezt a folyékony változatot használom és nagyon meg vagyok vele elégedve, már többször vásároltam újra, nemrég fogyott el megint. Erősen pigmentált és nap végééig az arcodon marad, nem oxidálódik el. 

Új drágaságok

A napokban érkezett meg az ebayeről egy 20 darabos gyönyörű kabuki, rose gold színű sminkecset készlet, mindössze 2000ft-ért. 

Sok helyen olvasgattam, hogy milyen ecseteket érdemes vásárolni, amik tényleg jól bírják. Végül arra jutottam, hogy mivel még nem tartok azért sminkelésben egy hű de magas szinten, úgy voltam vele, akkor rendelek innen egy viszonylag alacsonyabb árkategóriában. Egy hónap alatt érkezett meg. Eddig nem volt alkalmam az összeset kipróbálni, csak pár darabot. Az szálak nagyon puhák, és kicsit fénylenek is (de nem olyan túlzott mű hatásúan). Sminkecseteknél nem túl jó ha túlzottan fénylik mert nem veszi fel megfelelően a festéket. A napokban meg is kezdem a felavatásukat és amint tudok tapasztalatokkal szolgálni, be is számolok.

Esti arcápoló rutin

A nap során számtalan szennyeződés rakódik az arcunkra, így számomra az esti arctisztítás már-már egy újjászületés. Az én bőrtípusom normál, enyhén érzékeny és picit száraz. 

Hetente egyszer szoktam használni egy cukros arcpakolást amit Koreából rendeltem pár hónapja (de még mindig megvan a tégely fele). Mivel ebben a pakolásban vannak durvább szemcsék is, így én vizes bőrre kenem fel az anyagot, így nekem nem szokott kipirosodni a már említett, érzékeny bőröm. Majd jól belemasszírozom a bőrömbe és 15-20 percet magamon hagyom, hogy ezalatt az idő alatt a különböző vitaminok jól be tudjanak szívódni. Mondanom sem kell, ezután a bőröm akár csak a baba popsi. Az elhalt hámsejteket eltávolítva így a pattanásokat is megelőzhetjük, mert nem tömődnek el a pólusok. De ahogy már említettem, ezt csak heti egyszer alkalmazom, mert az sem jó ha túlhámlasztjuk a bőrünket. De természetesen ezt a pakolást csak azután használom miután a sminket és egyéb szennyeződéseket eltávolítottam az Yves Rocher új, érzékeny bőrre kifejlesztett micellás vizével. Majd ezt leöblítem az arcomról és csak ezután jöhet a pakolás. Mindezek után jöhet a tonizálás. Jelenleg egy szintén Koreából rendelt Cosrx márkájú tonikot használok amivel teljesen meg vagyok elégedve. Lassan egy éve használom és most tartok a flakon felénél. Majd ha ezt beszívta a bőröm, jöhet az éjszakai hidratáló krém. Jelenleg szintén az Yves Rochertől használok egy hidratáló krémet abból a termékcsaládból, ahova a micellás víz is tartozik. Ezt a krémet, még ajándékba kaptam de meg vagyok elégedve vele. A bőröm szép puha lesz tőle reggelre. Nincs konkrétan ráírva hogy éjszakai krém, viszont nappali krémnek nem használnám, mert eltart egy ideig mire beszívódik és sokáig még kicsit tapadós tőle a bőr. 

Az utóbbi időben sajnos eléggé kipattogott és pattanásos lett a homlokom leginkább, de így ezeknek a használatával szerencsére lassan de javul a helyzet. Fontos, hogy ha kipróbálunk egy új terméket, ne várjunk egyik napról a másikra csodát és javulást, lehet hogy eltart 1-2 hétbe is mire a változás elindul jó irányba. Így mielőtt megveszünk valamit, gondosan válasszuk ki, nézzünk utána, az összetevőinek és ha ez mind megvan és a kipróbálásnál tartunk akkor legyünk türelemmel. 

Amit a micellás arctisztítónál (Yves Rocher) negatívumként tudnék felhozni, az az, hogy a pumpája eléggé fröcsköli a dolgokat, mivel ez az arcvíz tényleg víz állagú, így nem egyszer volt hogy lenyomtam a pumpát és a vattakorong helyett a ruhámon kötött ki a lemosó. 

Holnap hozok képet a termékekről és leírom a pontos nevüket is.

süti beállítások módosítása